Scortisoara aromata
PrinteazaOriginară din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat în bucătărie, fiind folosită de mii de ani ca medicament. Printre beneficiile aduse sănătăţii se numără: calmarea indigestiei, menţinerea unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric, a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale. în plus, este de ajuns să adaugi zilnic în mâncare 1/2 linguriţă de scorţişoară pentru a te bucura de un metabolism accelerat.
Obţine o aromă deosebită: adaugă-l în ceai, cafea sau lapte. Presară pudră de scorţişoară peste brânza de vaci cu un conţinut scăzut de grăsime – va rezulta un topping sănătos şi delicios, pe care îl poţi întinde peste o felie de pâine prăjită din cereale integrale. Adaugă puţină scorţişoară în îngheţată, salata de fructe sau plăcinta de dovleac.
Pune beţe de scorţişoară în cerealele pe care le consumi dimineaţa sau în apa fiartă atunci când găteşti orez. Amestecă scorţişoară în soluţia pentru marinarea peştelui sau a cărnii de pui.
Cumpără beţe întregi de scortisoară şi, de fiecare dată când ai nevoie, macină-le într-o râşniţă de cafea sau de condimente. Astfel îşi vor păstra gustul proaspăt. Sau păstrează-le într-un container etanş, la loc răcoros, întunecat (procedează la fel şi cu pudra de scorţişoară).