Scoruse
PrinteazaScoruse din: oua, lapte batut, lapte dulce, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat, zahar, faina.
- 5 ouă
- 100 ml lapte bătut
- 100 ml lapte dulce gras
- 4 linguri zahăr (sau mai mult, după gust)
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 10 g bicarbonat de sodiu
- zahăr pudră
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat numai bun de întins cu făcăleţul.
Intinzi o foaie de 1-1,5 cm grosime, o tai dreptunghiuri, pe care le crestezi la mijloc şi petreci un colţ prin fanta creată, pentru a obţine o fundiţă.
Prăjeşti scoruşele în baie de ulei şi le serveşti tăvălite prin zahăr pudră.
Scoruse
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scoruse
- reteta scoruse cu untura