Scovergi ardelenesti
PrinteazaO reteta gustoasa de scovergi ardelenesti din: faina, cartofi, drojdie, oua, unt, smantana, zahar, sare, mar.
- 600 g făină
- 300 g cartofi
- 1 cub drojdie
- 2 ouă
- 100 g unt
- 100 ml smântână
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 măr
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se decojesc şi se zdrobesc ca pentru piure. Drojdia şi zahărul se amestecă în puţină apă călduţă şi se lasă până se înmoaie bine drojdia.
Intr-un vas se amestecă bine cartofii cu drojdia, ouăle, untul, smântână şi sarea.
Se încorporează făina şi se lasă la dospit aluatul, la căldură, circa 40 de minute.
Se întinde o foaie, din care se taie rondele, cu un pahar mai mic se decupează mijlocul. Se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde, stropite cu unt şi cu felii de măr.
Scovergi ardelenesti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scovergi ardelenesti