Scovergi cu branza de vaci si smantana

Printeaza

Scovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat.

Ingrediente:Scovergi_cu_branza_de_vaci_si_smantana

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita cu sare
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri cu ulei
  • ulei pentru prajit

pentru umplutura:

  • 300 g branza de vaci grasa
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Desfă drojdia în laptele călduţ şi amestecă iute cu zahărul. Lasă la dospit zece minute. Intr-un castron încăpător, pune făina cernută, gălbenuşurile, sarea şi uleiul, apoi smântână şi maiaua.

Frământă cu mâna până ce obţii un aluat elastic. Lasă la dospit o oră, acoperit cu un şervet. Intre timp, prepară umplutura amestecând pur şi simplu toate ingredientele.

Intinde o foaie de 1/2 cm pe planşeta înfăinată şi taie discuri măricele (cu un pahar mare sau chiar cu un borcan).

Adaugă umplutură în mijloc, îndoaie şi lipeşte marginile. Prăjeşte în baie de ulei încins, pe ambele părţi, şi serveşte cu sau fără zahăr pudră.

Scovergi cu branza de vaci si smantana

Scovergi_cu_branza_de_vaci_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.