Scovergi cu branza de vaci si smantana
PrinteazaScovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat.
- 1 kg faina
- 50 g drojdie proaspata
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu zahar
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita cu sare
- 200 ml smantana
- 2 linguri cu ulei
- ulei pentru prajit
pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci grasa
- 1 lingura cu smantana
- 1 ou
- 3 linguri cu zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Desfă drojdia în laptele călduţ şi amestecă iute cu zahărul. Lasă la dospit zece minute. Intr-un castron încăpător, pune făina cernută, gălbenuşurile, sarea şi uleiul, apoi smântână şi maiaua.
Frământă cu mâna până ce obţii un aluat elastic. Lasă la dospit o oră, acoperit cu un şervet. Intre timp, prepară umplutura amestecând pur şi simplu toate ingredientele.
Intinde o foaie de 1/2 cm pe planşeta înfăinată şi taie discuri măricele (cu un pahar mare sau chiar cu un borcan).
Adaugă umplutură în mijloc, îndoaie şi lipeşte marginile. Prăjeşte în baie de ulei încins, pe ambele părţi, şi serveşte cu sau fără zahăr pudră.
Scovergi cu branza de vaci si smantana
Pofta buna!