Scovergi cu branza de burduf

Printeaza

Scovergi cu branza de burduf din: cartofi, faina, zahar, unt, oua, drojdie, smantana, sare, branza de burduf, cas, marar, ceapa.

Ingrediente aluat:Scovergi_cu_branza_de_burduf

  • 250g cartofi
  • 650g faina
  • 1 lingura zahar
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 30g drojdie
  • 150ml smantana
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 300g branza de burduf
  • 100g cas
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii in coaja, lasati-i apoi sa se raceasca, curatati-i si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici pentru a obtine o pasta cat mai fina. Frecati drojdia cu zaharul si cand ati obtinut un amestec omogen, adaugati cartofii, ouale, smantana, untul, sarea si faina.

Framantati aluatul si puneti-l apoi la cald, acoperit, ca sa creasca, cel putin o jumatate de ora. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de un deget si taiati din ea patrate cu latura de 10cm. Pe fiecare patrat puneti umplutura obtinuta din amestecarea ingredientelor.

Rulati patratele, coaceti scovergile la foc potrivit, in tava unsa si tapetata. Scovergile se mananca reci sau calde.

Scovergi cu branza de burduf

Scovergi_cu_branza_de_burduf

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.