Scovergi cu branza de burduf
PrinteazaScovergi cu branza de burduf din: cartofi, faina, zahar, unt, oua, drojdie, smantana, sare, branza de burduf, cas, marar, ceapa.
- 250g cartofi
- 650g faina
- 1 lingura zahar
- 100g unt
- 2 oua
- 30g drojdie
- 150ml smantana
- sare
Ingrediente umplutura:
- 300g branza de burduf
- 100g cas
- 1 ou
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii in coaja, lasati-i apoi sa se raceasca, curatati-i si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici pentru a obtine o pasta cat mai fina. Frecati drojdia cu zaharul si cand ati obtinut un amestec omogen, adaugati cartofii, ouale, smantana, untul, sarea si faina.
Framantati aluatul si puneti-l apoi la cald, acoperit, ca sa creasca, cel putin o jumatate de ora. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de un deget si taiati din ea patrate cu latura de 10cm. Pe fiecare patrat puneti umplutura obtinuta din amestecarea ingredientelor.
Rulati patratele, coaceti scovergile la foc potrivit, in tava unsa si tapetata. Scovergile se mananca reci sau calde.
Scovergi cu branza de burduf
Pofta buna!