Scovergi cu carne
PrinteazaScovergi cu carne din: carne tocata, ceapa, sare, patrunjel, piper negru macinat, cimbru, ulei, faina, apa, drojdie si ulei.
- 300 g carne tocata amestec
- 1 ceapa
- sare
- patrunjel
- piper negru macinat
- 1/2 lingurita cu cimbru uscat
- ulei pentru prajit
pentru blat:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingurita rasa cu drojdie uscata
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Desfă drojdia în puţină apă caldă şi amestec-o bine cu o mână cu făină. Lasă la dospit cinci minute, apoi adaugă restul de făină, apa, uleiul şi sarea. Frământă şi lasă la crescut 15 minute. Intre timp, pune uleiul la încins şi căleşte iute ceapa tăiată mărunt şi carnea tocată.
Când carnea şi-a schimbat culoarea, adaugă sare, piper, cimbru şi pătrunjel. Stinge focul şi amestecă din nou. întinde aluatul în foaie subţire, apoi taie discuri cu un pahar cu gura largă (sau borcan). Pune pe fiecare disc umplutură de carne, îndoaie apoi şi lipeşte cu furculiţa. Prăjeşte-le în baie de ulei încins câte un minut pe fiecare parte.
Scovergi cu carne
Pofta buna!