Scovergi din aluat de cartofi
PrinteazaScovergi din aluat de cartofi
Ingrediente:
- 600 g făină
- 1 linguriţă zahăr
- 100 g unt
- 3- 4 cartofi
- 2 ouă
- sare
- drojdie cât o nucă
- 100 ml smântână
Pentru umplutură ai nevoie:
- 300 g brânză de burduf
- 100 g caş dulce
- mărar verde
- 1 ou
Mod preparare aluat:
Scovergi din aluat de cartofi: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai pe râzătoare. Freci drojdia cu zahărul până se înmoaie. In cartofi adaugi drojdia, ouăle, smântână, untul, apoi făina şi amesteci totul bine. Laşi să crească aluatul la cald 30 de minute.
Din aluat faci o foaie groasă de jumătate de centimetru, pe care o tai în pătrate. Prepari şi umplutura din toate ingredientde tăiate mărunt şi amestecate cu oul.
Pui umplutură în fiecare pătrat şi îl rulezi. Le le coci în cuptor, fie le prăjeşti în ulei. Sunt bune calde, ca aperitiv, dar şi garnitură la legume gătite (ghiveci, mazăre, fasole verde) sau friptură la grătar.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- scovergi cu cartofi
N-am mai facut scovergi din aluat de cartofi; poate o sa incerc.