Scovergi din aluat de cartofi

Printeaza

Scovergi din aluat de cartofi

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 g unt
  • 3- 4 cartofi
  • 2 ouă
  • sare
  • drojdie cât o nucă
  • 100 ml smântână

Pentru umplutură ai nevoie:

  • 300 g brânză de burduf
  • 100 g caş dulce
  • mărar verde
  • 1 ou

 

Mod preparare aluat:

Scovergi din aluat de cartofi: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai pe râză­toare. Freci drojdia cu zahărul până se înmoaie. In cartofi adaugi drojdia, ouăle, smântână, untul, apoi făina şi amesteci totul bine. Laşi să crească aluatul la cald 30 de minute.

Din aluat faci o foaie groasă de jumătate de centimetru, pe care o tai în pătrate. Prepari şi umplutura din toate ingredientde tăiate mărunt şi amestecate cu oul.

Pui umplutură în fiecare pătrat şi îl rulezi. Le le coci în cuptor, fie le prăjeşti în ulei. Sunt bune calde, ca aperitiv, dar şi garnitură la legume gătite (ghiveci, mazăre, fasole verde) sau friptură la grătar.

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • scovergi cu cartofi

1 comentariu

  1. N-am mai facut scovergi din aluat de cartofi; poate o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.