Scovergi cu malai

Printeaza

Scovergi cu malai din: unt, malai, faina, sare, oua, marmelada, lapte, ulei.

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 60 g unt
  • 200 g făină de mălai
  • 50 g făină albă
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • 250 g marmeladă sau dulceaţă mai groasă
  • 2-3 ceşti lapte
  • puţină untură sau ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se amestecă mălaiul cu făina albă. Se pun într-o cratiţă apa, sarea şi untul, se pun pe foc, iar când dă în clocot, se ia cratiţa la o parte şi se toarnă amestecul de făini, totul deodată.

Se amesteca repede cu lingura de lemn, şi se lasă puţin la răcorit. Se pun ouăle unul câte unul, omogenizând bine după fiecare în parte.

Se fluidizează cu lapte, turnând câte puţin pentru a evita cocoloaşele. Se subţiază până ce se obţine o compoziţie puţin mai groasă ca cea pentru clătite.

Se ia cu polonicul din compoziţie şi se toarnă în tigaia în care s-a încins untură sau ulei. Se pune mai mult decât la clătitele obişnuite, pentru a ieşi puţin mai groase.

Se coc la foc potrivit spre mic şi se întorc numai când marginea începe să li se ridice de jur împrejur. Se lasă la prăjit circa 1 minut şi pe cealaltă parte.

Se ung cu marmeladă sau dulceaţă, se răsucesc şi se servesc presărate cu zahăr pudră (sau fără), alături de lapte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.