Scovergi cu malai din: unt, malai, faina, sare, oua, marmelada, lapte, ulei. Ingrediente: 250 ml apă 60 g unt 200 g făină de mălai 50 g făină albă un praf de sare 3 ouă 250 g marmeladă sau dulceaţă mai groasă 2-3 ceşti lapte puţină untură sau ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se […]
Scovergi muntenesti
PrinteazaScovergi muntenesti din: faina, apa, zahar, sare, bicarbonat, ulei.
- 500 g faina
- 1 cana de apa
- 200gr zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se amesteca in bol faina cu sarea, zaharul si bicarbonatul.
Se adauga apa si se amesteca pana obtineti un aluat consistent.
Se framanta bine, se lasa la dospit pana se dulbleaza.
Se incinge ulei in tigaie, se intind scovergi care sa incapa in tigaie, se prajesc pe ambele parti si se servesc calde.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Scovergi simple
Scovergi simple din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 1 pliculeţ drojdie uscată 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr 200 ml apă călduţă ulei zahăr pudră Mod de preparare: Se pun făina şi sarea într-un castron. In mijloc se face o gaură şi se pun drojdia, zahărul şi […]
Reteta scovergi
Reteta scovergi din: faina, drojdie, ou, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie 1 ou ulei sare Mod de preparare: Cerni făina într-un castron. Intr-un ibric încălzeşti apă şi amesteci drojdia în aceasta după care adaugi 1 linguriţă de sare. Laşi 10 minute să se dizolve bine şi torni totul în castronul […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scovergi cu bicarbonat
- https://www restaurantedelux ro/scovergi-muntenesti html
Au iesit bune scovergile astea? Ma tot bate gandul sa incerc si eu sa fac niste scovergi si de asta intrebam pe aici, daca le-a facut cineva ….