Scovergi cu peste
PrinteazaScovergi cu peste din: faina, margarina, lapte, drojdie, oua, ceapa, ton, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 50 g mărgărină
- 500 ml lapte
- 1 cubuleţ de drojdie
- 2 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 1 ceapă
- 500 g ton
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scovergi cu peste: Intr-un vas larg, prepară aluatul şi lasă-l la dospit.
Toacă mărunt ceapa şi căleş-te-o. Condimentează cu sare şi piper după preferinţă. Când este gata, amestec-o cu tonul şi oul.
Intinde aluatul, taie-l în dreptunghiuri, pune pe fiecare bucată puţină umplutură.
Impătureşte în două şi dă-o pe fiecare prin făină, ou bătut şi pesmet. Prăjeşte scovergile în ulei încins.
Pofta buna!