Scovergi – Rețetă tradițională

Printeaza

Scovergi – Rețetă tradițională din: oua, iaurt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ulei.

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 250 g iaurt
  • 500 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • Ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Într-un castron, bateți ouăle și adăugați iaurtul. Amestecați bine.

Adăugați bicarbonatul de sodiu și sare și amestecați din nou.

Treptat, adăugați făina și amestecați până când obțineți un aluat omogen. Dacă este prea lipicios, mai adăugați puțină făină.

Împărțiți aluatul în bucăți mici și formați-le în discuri plate.

Într-o tigaie adâncă, încingeți uleiul și prăjiți scovergile pe ambele părți până devin aurii și pufoase.

Scovergile gata prăjite se scot pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei.

Scovergi – Rețetă tradițională

Informații nutriționale (per porție, aproximativ 2 scovergi):

  • Calorii: 150-200 kcal
  • Carbohidrați: 30-35 g
  • Proteine: 5-7 g
  • Grăsimi: 1-3 g

Acestea au fost preparate timp de secole în diverse regiuni ale României și au devenit o parte importantă a bucătăriei tradiționale.

Scovergile pot fi servite în diferite moduri, de la simplu, cu zahăr pudră sau dulceață, la mai elaborate, cu brânză sau smântână.

Aceste prăjituri sunt apreciate în special în zilele de sărbătoare sau în timpul evenimentelor speciale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Scovergi umplute cu varza

Scovergi umplute cu varza

Scovergi umplute cu varza din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 750 g faina 25 g drojdie 1 lingurita zahar 1 lingurita de sare 300 ml apa 200 ml ulei Pentru umplutura: 1 varza mica 1 fir de praz 100 g fidea piper 50 ml ulei   Mod […]

Scovergi cu peste

Scovergi cu peste din: faina, margarina, lapte, drojdie, oua, ceapa, ton, sare, piper. Ingrediente: 1 kg făină 50 g mărgărină 500 ml lapte 1 cubuleţ de drojdie 2 ouă sare Pentru umplutură: 1 ceapă 500 g ton 1 ou sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas larg, prepară aluatul şi lasă-l la dospit. Toacă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.