Scovergi simple

Printeaza

Scovergi simple din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, ulei, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură zahăr
  • 200 ml apă călduţă
  • ulei
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se pun făina şi sarea într-un castron. In mijloc se face o gaură şi se pun drojdia, zahărul şi apa călduţă. Se ames­tecă uşor cu o lingură de lemn până ce aluatul capătă consistenţă, după care se transferă pe o planşetă presă­rată cu făină şi se frământă bine.

Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut în loc călduţ pentru 40-50 de minute. Se întinde aluatul foarte subţire, se taie în pătrăţele. Fiecare pătrăţel se taie pe mijloc şi se introduce unul dintre colţuri prin gaură.

Se prăjesc în ulei încins, până se obţine un aspect uşor rumenit. Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei. Se servesc pudreaza cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.