Scovergi umplute cu varza si fidea
PrinteazaScovergi umplute cu varza si fidea din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei, varza, praz, fidea, piper, ulei.
pentru aluat:
- 750 g faina
- 25 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita de sare
- 300 ml apa
- 200 ml ulei
pentru umplutura:
- 1 varza mica
- 1 fir de praz
- 100 g fidea
- piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, lichefiezi drojdia cu zahărul. Adaugi 2 linguriţe de făină şi puţină apă caldă, după care laşi maiaua să crească. Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu maiaua crescută, sare şi restul de apă călduţă, pe care o încorporezi treptat.
Frămânţi aluatul adăugând 3 linguri de ulei, până când se desprinde de pereţii vasului. Acoperi cu un şervet şi laşi aluatul să dospească 1/2 oră, într-un loc cald, ferit de curent.
Pentru umplutură, cureţi şi speli prazul şi varza. Toci mărunt prazul, iar varza o tai fideluţă. Căleşti în uleiul încins prazul tocat, iar după 2-3 minute adaugi varza şi continui să le căleşti împreună până când scad.
Sărezi şi condimentezi umplutura după gust şi încorporezi fideaua fiartă, în prealabil. Intinzi aluatul în foaie groasă de 1/2 cm şi decupezi discuri de 12-15 cm. Pui în mijloc umplutura de varză şi împătureşti.
Prăjeşti scovergile pe ambele părţi, în baie de ulei şi le scoţi pe hârtie absorbantă.
Scovergi umplute cu varza si fidea
Pofta buna!