Scrob banatean de ficat
PrinteazaO reteta gustoasa de scrob banatean de ficat din: ficat de pui, ceapa, oua, smnatana, ulei si sare.
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui
- 2 cepe mari
- 100 ml apă rece
- 4-5 ouă
- 2 linguri smântână grasă
- 50 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a rumenit ceapa, adaugi ficatul curăţat şi tăiat bucăţi mai mari. Il prăjeşti 2-3 minute, apoi stingi cu apă şi laşi să fiarbă înăbuşit, cu capac, până se înmoaie ficatul.
Separat, baţi ouăle cu smântână şi le adaugi peste ficat, când acesta este gata. Mai laşi scrobul pe foc câteva minute, timp în care amesteci continuu şi sărezi după gust. E bun numai cât e cald, eventual cu murături.
Pofta buna!