Scrob banatean de ficat

Printeaza

O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat din: ficat de pui, ceapa, oua, smnatana, ulei sScrob banatean de ficati sare.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe mari
  • 100 ml apă rece
  • 4-5 ouă
  • 2 linguri smântână grasă
  • 50 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a rumenit ceapa, adaugi ficatul curăţat şi tăiat bucăţi mai mari. Il prăjeşti 2-3 minute, apoi stingi cu apă şi laşi să fiarbă înăbuşit, cu capac, până se înmoaie ficatul.

Separat, baţi ouăle cu smântână şi le adaugi peste ficat, când acesta este gata. Mai laşi scrobul pe foc câteva minute, timp în care amesteci continuu şi sărezi după gust. E bun numai cât e cald, eventual cu murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.