Scrumbie cu orez şi sos curry
PrinteazaScrumbie cu orez şi sos curry din: scrumbii, orez alb, ceapa, morcov, vin, otet de mere, frunza de dafin, lamaie, lapte de cocos, unt, curry, rozmarin, sare si piper.
- 4 scrumbii mari
- 200 g orez alb
- o ceapa
- un morcov
- 300 ml vin alb sec
- 30 ml otet de mere
- o frunza de dafin
- o lamaie
- 150 ml lapte de cocos
- 40 g unt
- 10 g curry
- doua fire de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se umplu cu ace de rozmarin, ceapă şi morcov date prin râzătoare. Se aşază într-o tavă adâncă, se toarnă deasupra vinul. Se pun deasupra rondele de lămâie şi frunza de dafin, se adaugă puţină apă şi oţetul se introduce tava în cuptor.
Se coc la foc mic 20-25 de minute, se scot şi se păstrează la cald. Untul se încinge într-o oaală, se adaugă curry şi se călesc două minute. Se toarnă laptele cde cocos, se amestecă şi se lasă să dea în fiert.
Se ia de pe foc, se verifica de gust si daca este nevoie se adauga sare sau piper. Orezul se fierbe in apa cu sare si piper, se scurge de apa si se pune pe farfurii alaturi de scrumbiile calde.
Se toarna deasupra sosul curry, se presara rozmarin tocat si se serveste totul imediat. Ceapa si morcovul rase se pot cali cu putina apa inainte de a fi introduse in peste.
Scrumbie cu orez şi sos curry
Pofta buna!