Scrumbie la cuptor

Printeaza

Scrumbie la cuptor din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, menta, sare de mare, piper, susan.

Ingrediente:

  • 2 scrumbii eviscerate
  • 3-4 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • rozmarin
  • menta
  • sare de mare
  • piper
  • susan

 

Mod de preparare:

Se spală bine scrumbia, iar în interiorul ei vom pune felii de lămâie şi verdefurile spălate şi uscate.

Apoi o aşezăm pe o folie de staniol, o dăm cu sare şi o ungem cu o lingură de ulei de măsline şi zeama de la o lămâie. împachetăm totul, astfel încât lichidul să rămână în staniol.

Coacem scrumbiile în cuptorul preîncălzit la 200° C, timp de 20 de min.

Le scoatem apoi din staniol, le lăsăm în zeama scursă şi le mai introducem la cuptor încă 15-20 min, având grijă să le întoarcem pe ambele părţi.

La final, vom presăra pe ele susan şi verdefurile.

Când le scoatem din cuptor, le sărăm (dacă mai este cazul) şi le piperăm.

Scrumbia este un peşte foarte gras şi este posibil să mai aveţi nevoie de lămâie când o serviţi.

 

Scrumbie la cuptor

Scrumbie_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

Cum se prepara Scrumbie a la Grec (VIDEO)

Cum se prepara Scrumbie a la Grec: Scrumbia (Alosa pontica), cunoscută și sub numele de scrumbie de Dunăre, este un pește de dimensiuni medii, aparținând familiei Clupeidae, recunoscut pentru migrațiile sale anuale între Marea Neagră și fluviul Dunărea. Acest pește are un corp alungit și fusiform, acoperit cu solzi mici și argintii, care îi conferă […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.