Scrumbie cu cuscus
PrinteazaScrumbie cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregano verde, sare, piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie.
Ingrediente:
- 4 scrumbii
- 150 g cuscus
- o ceapa
- 100 g masline feliate
- o capatana de usturoi
- doia ardei capia
- un ardei iute
- 5 g curry
- o lingurita boia dulce
- o lamaie
- ulei
- oregano verde
- sare
- piper
- sos de ardei dulce
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se presară în interior cu curry, se umplu cu fire de oregano, usturoi feliat şi felii de ardei iute.
Se stropesc cu lămâie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-35 de minute. Se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se pune într-un bol mai mare, se amestecă împreună cu măslinele feliate, oregano tocat, ardei capia şi ceapă călite.
Se adaugă usturoi tocat, restul de ardei iute tocat mărunt, crud sau călit, sare, piper şi puţin ulei. Se presară boiaua dulce, se amestecă şi se serveşte alături de scrumbiile calde.
Se servesc ca atare, cu sos de ardei dulce sau salata de sfecla rosie.
Scrumbie cu cuscus
Pofta buna!