Scrumbie cu cuscus

Printeaza

Scrumbie cu cuscus din: scrumbii, cuscus, ceapa, masline feliate, usturoi, ardei capia, ardei iute, curry, boia dulce, lamaie, ulei, oregano verde, sare, piper, sos de ardei dulce, sfecla rosie.

Ingrediente:

  • 4 scrumbii
  • 150 g cuscus
  • o ceapa
  • 100 g masline feliate
  • o capatana de usturoi
  • doia ardei capia
  • un ardei iute
  • 5 g curry
  • o lingurita boia dulce
  • o lamaie
  • ulei
  • oregano verde
  • sare
  • piper
  • sos de ardei dulce
  • sfecla rosie

 

 

Mod de preparare:

Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se presară în interior cu curry, se umplu cu fire de oregano, usturoi feliat şi felii de ardei iute.

Se stropesc cu lămâie, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-35 de minute. Se scot pe un platou şi se păstrează la cald.

Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se pune într-un bol mai mare, se amestecă împreună cu măslinele feliate, oregano tocat, ardei capia şi ceapă călite.

Se adaugă usturoi tocat, restul de ardei iute tocat mărunt, crud sau călit, sare, piper şi puţin ulei. Se presară boiaua dulce, se amestecă şi se serveşte alături de scrumbiile calde.

Se servesc ca atare, cu sos de ardei dulce sau salata de sfecla rosie.

Scrumbie cu cuscus

Scrumbie_cu_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.