Scrumbie cu ghebe

Printeaza

O reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 scrumbii
  • 2 cepe rosii
  • 12 castraveciori murati
  • 500 g ghebe
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita rasa pudra de maghiran
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi scrumbiile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa roşie. Tăiaţi în cubuleţe castraveciorii muraţi.

Puneţi într-o tavă unsă cu ulei, scrumbiile şi împrejurul acestora puneţi ceapa tocată, cubuleţele de castraveţi şi ghebele curăţate şi spălate.

Adăugaţi uleiul, stropiţi totul cu vin, presăraţi pudra de maghiran şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit circa 45 de minute.

Serviţi scrumbiile calde cu garnitura de ghebe, stropite cu zeamă de lămâie.

Scrumbie cu ghebe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.