Scrumbie cu ghebe
PrinteazaO reteta savuroasa de Scrumbie cu ghebe din: scrumbii, ceapa rosie, castraveciori murati, ghebe, ulei, lamaie, maghiran, vin, sare si piper.
- 4 scrumbii
- 2 cepe rosii
- 12 castraveciori murati
- 500 g ghebe
- 50 ml ulei
- 1 lamaie
- 1 lingurita rasa pudra de maghiran
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa roşie. Tăiaţi în cubuleţe castraveciorii muraţi.
Puneţi într-o tavă unsă cu ulei, scrumbiile şi împrejurul acestora puneţi ceapa tocată, cubuleţele de castraveţi şi ghebele curăţate şi spălate.
Adăugaţi uleiul, stropiţi totul cu vin, presăraţi pudra de maghiran şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit circa 45 de minute.
Serviţi scrumbiile calde cu garnitura de ghebe, stropite cu zeamă de lămâie.
Scrumbie cu ghebe
Pofta buna!