Scrumbie la gratar cu cartofi

Printeaza

Scrumbie la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei, piper.

Ingrediente:

  • 4 scrumbii eviscerate
  • 3-4 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca spanac congelat
  • 2 cepe verzi
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală bine scrumbia. Se lasă la scurs 10 min. Se unge pe exterior cu ulei, sare şi piper. In interiorul acesteia se pun felii de lămâie şi rozmarin şi putină sare;

Se pune scrumbia apoi pe grătarul foarte încins, având grijă la întoarcerea de pe o parte pe alta să nu se lipească de grătar;

Se serveşte fierbinte, cu lămâia stoarsă pe ambele părţi ale peştelui, cu garnitură de cartofi si/sau orez;

Se pun cartofii la fiert în coajă, se scot, se curăţă, se taie feliufe, se ung cu ulei, sare, piper şi se pun 5-7 min la cuptorul încălzit în prealabil, la 160 C.

Se poate presară puţin rozmarin; Se căleşte orezul în tigaie în puţin ulei, se adaugă ceapa şi spanacul tocate mărunt, se amestecă continuu, la foc mic până când scade sucul lăsat de spanac.

Se adaugă apa cât să acopere amestecul şi se mai lasă 10-15 min, la foc mic amestecând continuu.

Scrumbie la gratar cu cartofi

Scrumbie_la_gratar_cu_cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar din: fileuri de scrumbie, ceapa rosie, otet aromat, zahar, piper rosu, piper pisat, mărar verde. Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata) 2 cepe roşii Pentru mari­nată: 150 ml oţet aromat 5 linguri zahăr 6 boabe de piper roşu 1/2 linguriţă piper pisat 2 legături mărar verde Mod de […]

Pasta de scrumbie cu cartof

Pasta de scrumbie cu cartof din: scrumbii sărate, cartofi, lămâie. Ingrediente: 500 g scrumbii sărate 2,5 kg cartofi 500 g lămâie     Mod de preparare: Scrumbia fară oase şi pieliţă, tăiată în bucăţi, se pune la desărat în apă rece, schimbând apa de mai multe ori. Cartofii se coc şi apoi se scobesc de […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.