Scrumbie de mare la cuptor din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Scrumbia (Alosa pontica), cunoscută și sub numele de scrumbie de Dunăre, este un pește de talie medie care face parte din familia Clupeidae. Acest pește anadrom, adică trăiește în mare și migrează în râuri pentru reproducere, este întâlnit în […]
Scrumbie la gratar cu sos de smantana
PrinteazaScrumbie la gratar cu sos de smantana din: scrumbii, usturoi, smantana, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 scrumbii (circa 250g/bucata)
- 6 căţei de usturoi
- 300ml smântână
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare Scrumbie la gratar cu sos de smantana:
Se curăţă peştele se spală şi se crestează pe ambele părţi în formă de romburi.
Se presară cu sare şi piper, după gust, apoi se pun pe grătarul bine încins.
Se frige bine, circa 30 de minute pe fiecare parte, după care se ia de pe grătar şi se pune pe un platou.
In timp ce peştele se frige, se prepară sosul astfel: se pisează usturoiul cu puţină sare, într-o piuliţă, apoi se pune într-un castronaş şi se amestecă cu smântână, zeama de lămâie şi pătrunjelul, tocat cât mai mărunt.
Se toarnă apoi sosul peste scrumbiile fripte şi se servesc calde.
Pofta buna!
Salata de cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, morcovi, mar, usturoi, masline, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 scrumbie sărată (fără cap) 4 cartofi 2 morcovi fierţi în coajă 1 măr usturoi măsline fără sâmburi verdeaţă tocată 3 linguri cu ulei de măsline Mod de preparare Salata de cartofi cu scrumbie: Curăţaţi de coajă morcovii […]
Scrumbie cu ciuperci din: scrumbii, vin, morcovi, ceapa, ciuperci, dafin, piper, sare, verdeata, ulei. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 100 ml vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, înlăturaţi capul, îl goliţi de […]
Incoming search terms:
- sos pentru scrumbie la gratar