Scrumbie la grătar

Printeaza

Scrumbie la grătar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 scrumbii
  • 2 lămâi
  • 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit
  • 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Scrumbie la grătar:

Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de apă.

Ştergeţi-le cu şerveţele absorbante şi cu un cuţit bine ascuţit crestaţi-le transversal cât mai des, respectiv tăieturile să fie la distanţă de 4-5 mm una de alta.

Presăraţi scrumbiile cu cimbru, coriandru, sare şi piper, apoi puneţi-le pe un grătar încins.

Va sfătuim ca frigerea peştelui pe grătar să se facă afară, nu în spaţii închise cum ar fi o bucătărie convenţională, deoarece scrumbia fiind un peşte gras face foarte mult fum.

Aşadar frigeţi scrumbiile pe ambele părţi până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos.

Scoateţi-le într-o tavă, stropiţi- le abundent cu zeamă de lămâie şi presăraţi-le cu pătrunjel tocat. Puneţi printre scumbii feliuţe de lămâie.

 

Scrumbie la grătar

Scrumbie la grătar

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Scrumbie Marinată cu Ceapă și Piper

Scrumbie Marinată cu Ceapă și Piper din: scrumbie, ceapa, piper, otet, apa, dafin, sare, zahar, ulei. Este o rețetă tradițională, apreciată pentru gustul său intens și aroma sa distinctă. Această preparare combină savoarea naturală a peștelui cu notele picante și dulci ale cepei și piperului, rezultând un aperitiv sau o gustare rafinată. Marinada nu numai […]

Scrumbie la Cuptor cu Legume

Scrumbie la Cuptor cu Legume din: scrumbii, morcovi, dovlecei, arei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, zeama de lamaie, patrunjel. Acest fel de mancare nu doar că îmbogățește masa de prânz sau de cină cu un gust deosebit, dar este și o sursă excelentă de acizi grași Omega-3. Perfectă pentru o seară în […]

 

Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii

Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii din: scrumbie, ou, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, rosii in bulion, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Combinând savoarea peștelui afumat cu bogăția sosului de roșii, acest fel de mâncare promite o experiență gustativă remarcabilă. Ideal pentru cine în familie sau mese festive, această rețetă aduce un suflu […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.