Scrumbie italiană

Printeaza

Scrumbie italiană din: vin alb, morcov, ceapa, ciuperci, foi de dafin, piper, sare, verdeata, ulei, ciuperci.

Ingrediente:

  • 4 scrumbii proaspete
  • 1/2 l vin alb
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • verdeaţă
  • 3 linguri de ulei
  • ciuperci

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, înlături capul, îl goleşti de intestine şi îl speli în multă apă rece.

Il laşi să stea pre­sărat cu sare timp de 5 minute. Cureţi mor­covii, îi tai rondele, tai ceapa felii subţiri şi le pui într-o oală.

Adaugi sare şi boabe de piper şi acoperi cu vin alb. Fierbi zarzava­tul timp de 20 de minute, după care pui scrumbiile întregi şi le fierbi împreună cu zarzavatul încă 20 de minute.

Le scoţi şi le pui pe un platou uşor adâncit spre mijloc şi înconjori scrumbiile cu sos de ciuperci.

Faci sosul din ciuperci spă­late bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper.

Când ciupercile s-au înmu­iat, adaugi peste ele un pahar de supă în care a fiert peştele.

Scazi totul pe foc mic circa un sfert de oră, apoi răstorni sosul de ciuperci fierbinte peste scrumbii.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.