Scrumbie italiană
PrinteazaScrumbie italiană din: vin alb, morcov, ceapa, ciuperci, foi de dafin, piper, sare, verdeata, ulei, ciuperci.
Ingrediente:
- 4 scrumbii proaspete
- 1/2 l vin alb
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- sare
- verdeaţă
- 3 linguri de ulei
- ciuperci
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, înlături capul, îl goleşti de intestine şi îl speli în multă apă rece.
Il laşi să stea presărat cu sare timp de 5 minute. Cureţi morcovii, îi tai rondele, tai ceapa felii subţiri şi le pui într-o oală.
Adaugi sare şi boabe de piper şi acoperi cu vin alb. Fierbi zarzavatul timp de 20 de minute, după care pui scrumbiile întregi şi le fierbi împreună cu zarzavatul încă 20 de minute.
Le scoţi şi le pui pe un platou uşor adâncit spre mijloc şi înconjori scrumbiile cu sos de ciuperci.
Faci sosul din ciuperci spălate bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper.
Când ciupercile s-au înmuiat, adaugi peste ele un pahar de supă în care a fiert peştele.
Scazi totul pe foc mic circa un sfert de oră, apoi răstorni sosul de ciuperci fierbinte peste scrumbii.
Pofta buna!