Scrumbie de mare la cuptor din: scrumbii, ceapa, ardei, coriandru, cuisoare, dafin, lamaie, otet, ulei, patrunjel. Ingrediente: 10 scrumbii de mare 3 cepe 4 ardei iuţi 20 g coriandru 4 cuişoare 4 foi de dafin 1 lămâie 50 ml oţet balsamic alb 50 ml ulei de măsline 2 legături pătrunjel Mod de preparare: Se […]
Scrumbie la cuptor cu verdeata
PrinteazaScrumbie la cuptor cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă.
Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, ungeţi-l cu ulei şi puneţi-l în pungi de hârtie sau înfaşurat în folie de aluminiu.
Frigeţi pe grătar sau coaceţi în cuptor 30 min.
Scoateţi peştele din pungă, serviţi cu legume fierte stropite cu unt, acoperite cu verdeaţă tocată şi, eventual, cu mujdei de usturoi, alături de pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!
Salata de cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, morcovi, mar, usturoi, masline, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 scrumbie sărată (fără cap) 4 cartofi 2 morcovi fierţi în coajă 1 măr usturoi măsline fără sâmburi verdeaţă tocată 3 linguri cu ulei de măsline Mod de preparare: Curăţaţi de coajă morcovii şi cartofii cat sunt calzi, tăiaţi-i […]
Pofta buna!