Scrumbie cu lamaie si cartofi

Printeaza

Scrumbie cu lamaie si cartofi din: scrumbii, cartofi, ceapa, usturoi, pudra de curry, lamai, vin alb sec, patrunjel, sare, piper, ardei iute, smantana.

Ingrediente:Scrumbie_cu_lamaie_si_cartofi

  • 4 scrumbii
  • 800 g cartofi
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita cu pudra de curry
  • 4 lamai
  • 150 g unt
  • 300 ml vin alb sec
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • smantana

 

Mod de preparare:

Untul se lasă la temperatura camerei până se înmoaie, apoi amestecă bine cu pătrunjel tocat mărunt, sare, piper şi pudră de curry după gust.

Scrumbiile se eviscerează, se spală, se scurg de apă şi se umplu cu untul aromatizat. Se aşază pe o tavă, se crestează din loc în loc cu un cuţit şi se condimentează.

Se aşază pe fiecare scrumbie felii de lămâie şi felii de ceapă, se toarnă vinul şi puţină apă, se initroduce tava în cuptorul încins şi se ccoc la foc mediu 30-40 de minute.

Se scot pe un platou adânc împreună cu sosul şi se păstrează la cald. Cartofii se curăţă d«e coajă, se spală şi se taie bucăţi pcotrivit de mari.

Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun în platouri alături de peşte. Se pune peste cartofi restul de unt aromatizat, se presară totul cu pătrunjel tocat şi se serveşte.

Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana si ardei iute tocat.

Scrumbie cu lamaie si cartofi

Scrumbie_cu_lamaie_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.