Salata de cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, morcovi, mar, usturoi, masline, verdeata, ulei. Ingrediente: 1 scrumbie sărată (fără cap) 4 cartofi 2 morcovi fierţi în coajă 1 măr usturoi măsline fără sâmburi verdeaţă tocată 3 linguri cu ulei de măsline Mod de preparare: Curăţaţi de coajă morcovii şi cartofii cat sunt calzi, tăiaţi-i […]
Scrumbie cu legume la cuptor
PrinteazaScrumbie cu legume la cuptor din: scrumbii, morcovi, varza de Bruxelles, limete, usturoi, rosii, cimbru, boia, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- două scrumbii
- 250 g morcovi baby
- 300 g varză de Bruxelles
- două limete
- 6 căţei de usturoi
- 4 roşii
- două crenguţe cimbru verde
- o lingură rasă cu boia dulce
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scrumbiile se curăţă, se eviscerează, se spală, se scurg de apă şi se pun la rece 30 de minute.
Se aşază într-o tavă adâncă, se umplu cu firele de cimbru, se pun de jur-împrejur morcovii şi varza de Bruxelles, roşiile tăiate înjumătăţi şi usturoiul necurăţat.
Se stropesc cu uleiul de măsline, se presară sare şi piper după gust, boiaua dulce şt se stropesc cu suc de limetă.
Se toarnă puţină apă, se introduc în cuptorul încins, se coc la foc mediu 30-35 de minute, apoi se servesc imediat.
Scrumbie cu legume la cuptor
Pofta buna!
Scrumbie cu ciuperci din: scrumbii, vin, morcovi, ceapa, ciuperci, dafin, piper, sare, verdeata, ulei. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 100 ml vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi peştele de solzi, înlăturaţi capul, îl goliţi de […]