Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 2 scrumbii sărate sau afumate 2 mere acrişoare 1 ceapă 4 castraveţi mici cruzi 2 linguri cu smântână 2-3 linguri cu lapte acru 1/2 lămâie sare piper măcinat 4-6 tije de mărar Mod de preparare: […]
Scrumbie cu legume si sos rosu
PrinteazaScrumbie cu legume si sos rosu din: scrumbie, rosii, ardei, orez, broccoli, ulei de masline, ulei de porumb, ceapa, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 scrumbii afumate
- două conserve roşii
- un ardei iute
- 100 g orez brun
- 400 g broccoli
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml ulei de porumb
- o ceapă roşie
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ardeiul iute şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei de măsline şi ulei de porumb, se pun ceapa şi ardeiul iute şi se călesc două minute.
Se adaugă roşiile, sare şi piper după gust şi se fierb până scade puţin sosul format.
Într-o cratiţă separată se încinge restul de ulei de măsline şi porumb, se adaugă orezul brun fiert separat, se condimentează şi se ţine pe foc cinci minute la foc mic, amestecând continuu.
Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierb în apă cu sare şi se pune pe platouri. Se aşază alături scrumbiile, orezul prăjit şi sosul de roşii picant, se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Scrumbie cu legume si sos rosu
Pofta buna!
Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci
Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci din: scrumbii, morcovi, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, sare, piper, lamaie, verdeata. Ingrediente: 4-6 scrumbii mijlocii 2-3 morcovi 1 ceapă 250 g ciuperci 3 linguri cu ulei 1 frunză de dafin sare piper boabe 1 lămâie verdeaţă tocată Mod de preparare: Curăţaţi peştele, înlăturaţi capul, goliţi de intestine şi […]
Vreau si eu sa gust asa ceva