Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar
PrinteazaScrumbie marinata cu ceapa rosie si marar din: fileuri de scrumbie, ceapa rosie, otet aromat, zahar, piper rosu, piper pisat, mărar verde.
Ingrediente:
- 6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata)
- 2 cepe roşii
Pentru marinată:
- 150 ml oţet aromat
- 5 linguri zahăr
- 6 boabe de piper roşu
- 1/2 linguriţă piper pisat
- 2 legături mărar verde
Mod de preparare:
Tai fileurile de peşte de 2 cm şi le aşezi într-un castron, împreună cu ceapa tocată.
Pui într-o crăticioară oţetul, 50 ml apă, zahăr, boabele de piper, piperul pisat. Le dai într-un clocot şi le laşi să se răcească. Pui marinata peste peşte, până a doua zi.
Inainte de a servi peştele, presari deasupra mărarul verde tăiat mărunt. Ca garnitură, poţi alege cartofi fierţi sau pâine neagră unsă du unt.
Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar
Pofta buna!