Rulouri de Scrumbie cu Legume Julienne din: filueri de scrumbie, morcovi, dovlecei, ardei, ulei, sare, piper, paprika, zeama de lamaie, patrunjel. Această rețetă transformă ingredientele simple într-o experiență gastronomică memorabilă, oferind o alternativă sănătoasă și plină de savoare pentru orice masă. Perfect echilibrate atât din punct de vedere al aromelor, cât și al texturilor, aceste […]
Scrumbie pe pat de fenicul
PrinteazaScrumbie pe pat de fenicul din: scrumbie, ulei, otet, sare, piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie.
Ingrediente:
- 1,5 kg scrumbie
- 3 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
- un fenicul
- 1-2 cepe
- o căpăţână usturoi
- un pahar vin
- pătrunjel
- o lămâie
Mod de preparare Scrumbie pe pat de fenicul:
Se curăţă peştele, se spală şi se dă cu sare. Se lasă să stea cu sare o jumătate de oră, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la rece.
Separat, se curăţă feniculul, se taie rondele şi se aşază împreună pe o tava cu ceapa si ustiuroiul tocate marunt.
Pe deasupra se pune peştele şi se stropeşte cu ulei, oţet şi vin alb. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă aproximativ o oră.
Din când în când se stropeşte cu sosul din tavă şi, când este gata, se aşază pe un platou împreună cu ceapa şi feniculul copt.
Se serveşte ornat cu frunze de pătrunjel şi felii de lămâie.
Pofta buna!
Scrumbie Afumată cu Salată de Cartofi Caldă
Scrumbie Afumată cu Salată de Cartofi Caldă din: cartofi noi, ceapa rosie, ulei, otet, sare, piper, marar, file de scrumbie afumata. Descoperă o rețetă care îmbină savoarea unică a scrumbiei afumate cu textura bogată a cartofilor într-un fel de mâncare ce aduce confort și căldură în orice masă. Această rețetă este ideală pentru o cină […]
Conservă de Scrumbie în Ulei din: scrumbie, ulei de masline, sare, frunze de dafin, boabe de piper, rozmarin, zeama de lamaie. În zilele aglomerate, când timpul nu îți permite să stai prea mult în bucătărie, conserva de scrumbie în ulei vine ca o salvare delicioasă și sănătoasă. Scrumbia, un pește gras, bogat în Omega-3, se […]