Scrumbie in pergament

Printeaza

Scrumbie in pergament din: scrumbie, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • un kg scrumbie (2-4 peşti)
  • 100 ml ulei
  • o lămâie
  • o legătură mică de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Scrumbie in pergament:

Scrumbiile se curăţă (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă apoi cu sare şi piper.

Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi, după care se ung cu puţin ulei şi în interior, şi în exterior.

Se înveleşte fiecare peşte într-o bucată de hârtie pergament şi se aşază pe un grătar încins.

Se lasă câte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peştelui).

Se scot apoi peştii din pergament şi se pun pe pla­toul de servire, lăsându-se să se ră­cească bine.

In acest timp se pregă­teşte un sos din restul de ulei, zeama de lămâie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat.

Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci şi se servesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Salata de scrumbie afumata si naut

Salata de scrumbie afumata si naut din: scrumbie, naut, rosii, spanac, ardei, castravete, ceapa, ridichi, sare, negrilica, ulei, otet. Ingrediente: 300 g scrumbie afumată 100 g năut fiert 100 g roşii cherry 1 legătură baby spanac 1 ardei capia 1 castravete 1 ceapă verde 1 legătură de ridichi sare de mare seminţe de negrilică ulei […]

Scrumbie la cuptor cu verdeata

Scrumbie la cuptor cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt. Ingrediente: 6 scrumbii proaspete 2 linguri cu ulei sare legume verdeaţă unt   Mod de preparare: Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă. Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva min, […]

Scrumbie cu verdeata

Scrumbie cu verdeata din: scrumbie, ulei, sare, legume, verdeata, unt. Ingrediente: 6 scrumbii proaspete 2 linguri cu ulei sare legume verdeaţă unt   Mod de preparare Scrumbie cu verdeata: Curăţaţi scrumbiile de solzi, înlăturaţi capetele, goliţi de intestine şi spălaţi cu multă apă călduţă. Săraţi peştele pe dinăuntru şi pe dinafară, lăsaţi-l să stea câteva […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.