Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci
PrinteazaScrumbie proaspata cu sos de ciuperci din: scrumbii, morcovi, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, sare, piper, lamaie, verdeata.
- 4-6 scrumbii mijlocii
- 2-3 morcovi
- 1 ceapă
- 250 g ciuperci
- 3 linguri cu ulei
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper boabe
- 1 lămâie
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, înlăturaţi capul, goliţi de intestine şi spălaţi în apă rece. îndulciţi peştele dacă-1 lăsaţi să stea cu sarea pe el 1/4 oră.
Curăţaţi morcovii şi ceapa, tăiaţi-le felii şi spălaţi-le în apă rece, apoi puneţi să fiarbă cu sare şi piper boabe în apă caldă cât să le acopere.
Lăsaţi să fiarbă acoperit la foc mic, iar după 20 min, treceţi legumele într-o cratiţă cu gura largă, puneţi peştele cu atenţie, lăsaţi să fiarbă încă 20 min la foc mic. Săraţi, puneţi frunză de dafin. Stingeţi focul.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ciupercile felii groase, căliţi în ulei 1/4 oră, săraţi uşor şi puneţi piper boabe când turnaţi peste ciuperci supă de peşte. Fierbeţi la foc potrivit, aveţi nevoie ca sosul să scadă.
Scoateţi scrumbiile pe farfurii, puneţi alături sosul de ciuperci şi rondelele de morcovi. Decoraţi cu felii subţiri de lămâie şi verdeaţă tocată.
Serviţi mâncarea caldă cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!