Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Printeaza

Scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din: scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g scrumbii curăţate
  • 4 cartofi mici
  • 2 cepe roşii
  • 20 roşii cherry
  • 1 linguriţă de cimbrişor uscat
  • 2 rămureie de fenicul sălbatic
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati şi curăţaţi cartofii, apoi tăiaţi-i cubu- leţe. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa felioare subţiri. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în două roşiile cherry.

Spălaţi scrumbiile, curăţaţi-le şi tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie, într-o tigaie termorezistentă, încingeţi patru linguri de ulei, adăugaţi cartofii şi ceapa, aromatizaţi cu cimbrişorul şi cu feniculul spălat şi uscat.

Căliţi totul la foc mic, ames­tecând des cu o lingură de lemn.

Când s-au înmuiat legumele, puneţi în tigaie şi scrumbiile şi roşiile cherry, potriviţi de sare şi de piper; puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă 8-10 minute, la foc mic.

Aşezaţi legumele pe farfurii, puneţi deasupra lor scrumbiile şi serviţi-le fierbinţi.

 

Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.