Salata de legume cu scrumbie sarata din: morcovi, cartofi, mar, usturoi, scrumbie sarata, ulei de masline, verdeata, masline. Ingrediente: 4 morcovi 4 cartofi (fierţi în coajă) 1 măr 4-5 căţei de usturoi 1 scrumbie sărată 3 linguri cu ulei de măsline verdeaţă tocată (busuioc uscat şi pătrunjel verde) 10-14 măsline jără sâmburi Mod de […]
Scrumbii cu ciuperci
PrinteazaScrumbii cu ciuperci din: scrumbii, ciuperci, ceapa, vin, lamaie, galbenusuri, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare
- 200 g ciuperci
- două cepe uscate
- 3 fire de ceapă verde
- un pahar de vin alb sec
- o lămâie
- două gălbenuşuri
- 120 g unt
- o legătură mică de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare Scrumbii cu ciuperci:
Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar ceapa verde se taie în bucăţi lungi de 2-3 cm.
Scrumbiile se curăţă, înlăturându-li-se capul şi intestinele, se spală şi se usucă apoi cu un prosop de hârtie.
Se taie în bucăţi şi se ung cu sare şi piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt.
Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată şi ceapa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămâie, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute.
Când este gata se scot legumele şi peştele şi se aşază pe platoul de servire.
Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbenuşuri şi restul de unt. Se acoperă scrumbiile şi garnitura de legume.
Pofta buna!
Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 2 scrumbii sărate sau afumate 2 mere acrişoare 1 ceapă 4 castraveţi mici cruzi 2 linguri cu smântână 2-3 linguri cu lapte acru 1/2 lămâie sare piper măcinat 4-6 tije de mărar Mod de […]
Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci
Scrumbie proaspata cu sos de ciuperci din: scrumbii, morcovi, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, sare, piper, lamaie, verdeata. Ingrediente: 4-6 scrumbii mijlocii 2-3 morcovi 1 ceapă 250 g ciuperci 3 linguri cu ulei 1 frunză de dafin sare piper boabe 1 lămâie verdeaţă tocată Mod de preparare: Curăţaţi peştele, înlăturaţi capul, goliţi de intestine şi […]