Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry
PrinteazaO reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din: scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 500 g scrumbii curăţate
- 4 cartofi mici
- 2 cepe roşii
- 20 roşii cherry
- 1 linguriţă de cimbrişor uscat
- 2 rămureie de fenicul sălbatic
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spalati şi curăţaţi cartofii, apoi tăiaţi-i cubu- leţe. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa felioare subţiri. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în două roşiile cherry.
Spălaţi scrumbiile, curăţaţi-le şi tampo- naţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie, într-o tigaie termorezistentă, încingeţi patru linguri de ulei, adăugaţi cartofii şi ceapa, aromatizaţi cu cimbrişorul şi cu feniculul spălat şi uscat. Căliţi totul la foc mic, amestecând des cu o lingură de lemn.
Când s-au înmuiat legumele, puneţi în tigaie şi scrumbiile şi roşiile cherry, potriviţi de sare şi de piper; puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă 8-10 minute, la foc mic. Aşezaţi legumele pe farfurii, puneţi deasupra lor scrumbiile şi serviţi-le fierbinţi.
Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry
Poftă bună!