Pate de Scrumbie Afumată din: scrumbie afumata, unt, smantana, mustar, zeama de lamaie, usturoi, capere, sare, piper, patrunjel. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să ofere o notă de rafinament și originalitate meniului de aperitive. Combinația de scrumbie afumată, bogată în arome, cu textura cremoasă a pateului, face din acest preparat un favorit […]
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
PrinteazaScrumbii cu ghimbir şi sos de soia din: scrumbii, gulie, praz, morcov, ghimbir si sos de soia.
Ingrediente:
- 4 scrumbii de circa 200 g fiecare
- 1 gulie
- 2 fire de praz tânăr
- 1 morcov
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri
- 8 linguri de sos de soia
Mod de preparare:
Curăţaţi scrumbiile, spălaţi-le sub un jet de apă rece, scoateţi-le solzii şi pielea, iar din fiecare porţionaţi câte două fileuri.
Tăiaţi fâşioare jumătate din fileuri şi păstraţi-le deoparte.
Curăţaţi şi spălaţi morcovul, prazul şi gulia. Tăiaţi rondele subţiri prazul şi bastonaşe mocovul şi gulia.
Intr-un castronel, amestecaţi ghimbirul şi sosul de soia.
Pe fiecare farfurie aşezaţi un file tăiat fâşioare şi unul întreg, faceţi grămăjoare din bastonaşele de morcov şi de gulie, precum şi din rondelele de praz, neamestecându-le.
Serviţi cu sosul de soia şi ghimbir, pus separat în cănuţe pentru fiecare.
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
Poftă bună!
Scrumbie Prăjită cu Mămăligă din: scrumbie, faina de porumb, sare, piper, ulei, malai, apa, sare. Această rețetă îmbină textura crocantă a scrumbiei prăjite cu blândețea mămăligii moi, oferind o experiență culinară reconfortantă și delicioasă. Este un fel de mâncare ideal pentru prânz sau cină, potrivit în orice sezon. Reteta Scrumbie Prăjită cu Mămăligă Ingrediente: 4 […]
Salată de Scrumbie și Fasole Verde
Salată de Scrumbie și Fasole Verde din: scrumbie afumata, fasole verde, ceapa, capere, mustar, otet, ulei, sare, piper, patrunjel. Salata este o mâncare sănătoasa și plina de nutrienți, perfecta pentru o masă ușoară sau ca parte a unui meniu echilibrat. Scrumbia, fiind un pește bogat în acizi grași Omega-3, și fasolea verde, cunoscută pentru conținutul […]