este o varietate puternică și aromată de ceai negru, renumit pentru capacitatea sa de a revigora și de a oferi energie. Cu o istorie bogată și o tradiție de consum în Scoția, acest ceai a devenit o parte integrantă a culturii britanice a ceaiului. Ceaiul Scottish Breakfast își are originile în Regatul […]
Scrumbii in plic
PrinteazaScrumbii in plic din: scrumbii, sare, patrunjel, usturoi, ceapa, lamaie.
Ingrediente:
- 1 scrumbii mari sau 6 scrumbii mijlocii
- 1 linguriţă cu sare
- 10-12 tije de pătrunjel
- 6-8 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Scrumbii in plic: Curăţaţi scrumbiile de aripioare, tăiaţi cozile, goliţi-le şi spălaţi-le cu multă apă rece sau călduţă. Săraţi uşor şi lăsaţi peştele pe un prosop curat să se scurgă cel puţin 1/4 oră.
Pregătiţi plicurile: pe hârtie albă sau hârtie de calc (folia de aluminiu are dezavantajul de a lăsa în mâncare mici particule de aluminiu – dăunătoare sănătăţii), aşezaţi câte 2*3 tije de pătrunjel verde, usturoi tocat şi ceapă tocată.
Aşezaţi câte 1 scrumbie pe fiecare foaie de hârtie pregătită, înfăşuraţi şi strângeţi capetele cu agrafe de metal. în felul acesta obţineţi plicuri închise care menţin aroma şi grăsimea peştelui în timp ce se frige.
Aşezaţi plicurile la rând într-o tavă fără apă sau grăsime, ţineţi tava în cuptorul cald 1 oră, la foc potrivit.
Serviţi scrumbiile lângă cartofi şi morcovi fierţi peste care turnaţi sosul din plic. Decoraţi cu felii de lămâie.
Serviţi lângă peşte vin alb.
Pofta buna!
cunoscute si sub numele de scovergi sau minciunele, sunt prajituri traditionale romanesti, crocante si delicioase, perfecte pentru a fi servite alaturi de o cana de ceai sau cafea. Aceste prajituri sunt usor de preparat si aduc o nota de nostalgie, amintind de bucataria bunicilor. Realizate dintr-un aluat simplu, prajite pana devin […]