Potârniche cu Piure de Mazăre și Cartofi – Potârnichea este o delicatesă rară, apreciată pentru carnea sa fragedă și aromată. Împreună cu un piure cremos de mazăre și cartofi, acest fel de mâncare devine un adevărat festin culinar. Această rețetă este ideală pentru o cină elegantă sau o ocazie specială, aducând la masă o combinație […]
Scutecele Domnului (Turte)
PrinteazaScutecele Domnului (Turte) din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare.
Ingrediente:
- 1 kg faina
- 200-250 ml apa calda
- 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure
- 500 g zahar
- 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu de fructe
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- sare
Mod de preparare:
Din făină, apă şi sare frământaţi o cocă mai tare, ca foaia de tăiţei. împărţifi aluatul în mai multe bucăţi şi din fiecare întindeţi cu sucitorul foi cât mai subţiri.
Coaceţi foile într-o tigaie uscată, pe ambele părţi, apoi puneţi-le una peste alta pe un platou.
Faceţi un sirop gros fierbând zahărul cu 300mi apă în care aţi adăugat romul, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie.
Lăsaţi siropul să se răcească. Aşezaţi o foaie coaptă de aluat într-un vas mai adânc. Turnaţi peste ea sirop şi presăraţi nuci măcinate.
Deasupra puneţi altă foaie şi procedaţi la fel ca înainte, până la terminarea ingredientelor.
Tăiaţi preparatul în bucăţi mai mari.
Scutecele Domnului (Turte)
Pofta buna!
Carnea de bibilica: Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete delicioase (Ghid complet)
Carnea de bibilica: Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete delicioase (Ghid complet) – Carnea de bibilica este o delicatesa apreciata in intreaga lume pentru gustul sau rafinat si beneficiile impresionante pentru sanatate. Bibilica (Numida meleagris) este o pasare originara din Africa, unde a fost domesticita pentru prima data. De-a lungul timpului, bibilica a fost introdusa […]