Sebadas
PrinteazaSebadas din: faina, lapte, oua, ulei, branza, menta, sare.
Pentru aluat:
- 100 g făină de griş
- 100 g făină de grâu
- 6 linguri lapte
- un ou
- un praf sare
- 400 ml ulei pentru prăjit
Pentru umplutură:
- 300 g brânză de capră
- o lingură coajă de lămâie rasă
- un ou bătut
- câteva frunzuliţe mentă
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru aluat. Se lucrează aluatul pe masă, se înveleşte în folie şi se lasă la frigider pentru o oră. Se împarte în patru aluatul şi cu sucitorul se întind cât se poate de fin foile, apoi se decupează cu o formă rotundă.
Se amestecă brânza cu coaja de lămâie rasă, se repartizează pe cercurile de aluat, se pune o frunzuliţă de mentă, se unge marginea cu ou bătut şi se acoperă cu alt cerc de aluat. Se poate folosi o rozetă pentru decuparea marginilor.
Se prăjesc sebadas în baie de ulei, se scot pe şervete absorbante şi se servesc presărate cu zahăr şi stropite cu miere de castane.
Pofta buna!