Sebasta cu sparanghel si marar
PrinteazaSebasta cu sparanghel si marar din: sparanghel, sare, zahar, morcov, unt, marar, salota, sebasta, smantana, ou, piper.
- 750 g sparanghel
- sare
- 1 priză de zâhăr
- 3 linguri de unt
- 1 morcov
- 1 legătură de mărar
- 1 şalotă
- 4 fileuri de sebastă (a 120 g)
- 150 ml smântână pentru gătit
- 1 gălbenuş
- piper
Mod de preparare:
Sparanghelul se cojeşte, i se taie capetele lemnoase, apoi tijele curăţate se fierb al dente în apă clocotită cu sare, puţin zahăr şi o linguriţă de unt.
Morcovul se curăţă, se taie în jumătate, iar apoi în fâşii înguste. Acestea se opăresc rapid în apă clocotită cu sare şi se lasă la scurs. Se spală mărarul, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Şalota se curăţă şi se taie cuburi.
Fileurile de peşte se pun într-o tigaie împreună cu restul untului şi cu puţină apă, se dă totul în clocot, după care tigaia se ia de pe foc.
Se bate smântână pentru gătit până când devine ţeapănă şi se amestecă cu gălbenuşul.
Se încing într-o tigaie sparanghelul, fâşiile de morcov, mărarul şi puţină zeamă de peşte. Compoziţia se asezonează cu sare şi piper, apoi se încorporează mixul de smântână şi gălbenuş şi se dă totul în clocot.
Peştele se serveşte împreună cu amestecul de legume şi cu o garnitură de orez.
Pofta buna!