Seekh kebab
PrinteazaO reteta de seekh kebab din: carne de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, zeama de lamaie, ou, curcuma, faina de naut, ulei de arahide, menta, lime si ardei iute.
- 400 g carne slabă de miel tocată
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 4-5 frunze de coriandru
- 1 lămâie (zeama)
- 1 ou
- 1 linguriţă curcuma
- 25 g faină de năut
- ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 crenguţă de mentă proaspătă
pentru decor:
- 1 lime
- ardei iute verzi, proaspeti
Mod de preparare:
Toacă usturoiul, ghimbirul, ceapa, menta şi coriandrul. Adaugă sare, zeama de lămâie, curcuma şi carnea. Amestecă bine toate ingredientele şi lasă compoziţia 3 ore să se marineze. Incorporează apoi faina de năut şi oul.
Cu mâinile ude, înfăşoară carnea pe beţele pentru frigărui (din metal sau din lemn), lăsând libere câte 3 cm la capete. Unge carnea cu ulei şi pune frigăruile în cuptorul pre- încălzit, pe un grătar din fontă uns în prealabil cu ulei. Coace-le la temperatură medie, circa 30 de minute, întorcându-le şi ungându-le cu ulei o dată la 10 minute.
Serveşte frigăruile fierbinţi, decorate cu felii de lime şi cu ardei iuţi tăiaţi jumătăţi, pe lung.
Seekh kebab
Pofta buna!