Seekh kebab

Printeaza

O reteta de seekh kebab din: carne de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, zeama de lamaie, ou, curcuma, faina de naut, ulei de arahide, menta, lime si ardei iute.

Ingrediente:Seekh kebab

  • 400 g carne slabă de miel tocată
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir
  • 4-5 frunze de coriandru
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1 ou
  • 1 linguriţă curcuma
  • 25 g faină de năut
  • ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 1 crenguţă de mentă proaspătă

pentru decor:

  • 1 lime
  • ardei iute verzi, proaspeti

 

Mod de preparare:

Toacă usturoiul, ghimbirul, ceapa, menta şi coriandrul. Adaugă sare, zeama de lămâie, curcuma şi carnea. Amestecă bine toate ingredientele şi lasă compoziţia 3 ore să se marineze. Incorporează apoi faina de năut şi oul.

Cu mâinile ude, înfăşoară carnea pe beţele pentru fri­gărui (din metal sau din lemn), lăsând libere câte 3 cm la capete. Unge carnea cu ulei şi pune frigăruile în cuptorul pre- încălzit, pe un grătar din fontă uns în prealabil cu ulei. Coace-le la temperatură medie, circa 30 de minute, întorcându-le şi ungându-le cu ulei o dată la 10 minute.

Serveşte frigăruile fierbinţi, decorate cu felii de lime şi cu ardei iuţi tăiaţi jumătăţi, pe lung.

Seekh kebab

Seekh kebab

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.