Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto
PrinteazaSemifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto din: caise, suc de mere, zahar brun, galbenusuri, amaretto, mascarpone si biscuiti cu amaretto.
- 500g de caise, tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi
- 300ml suc de mere
- 200g de zahăr brun
- 2 gălbenuşuri mari
- 2 linguri de amaretto
- 250g de mascarpone
- 100g de biscuiţi cu amaretto
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de cozonac cu un strat dublu de folie alimentară. Se aşază caisele şi sucul de mere într-o cratiţă mică şi se adaugă ½ din cantitatea de zahăr. Se încălzeşte totul uşor până când se dizolvă zahărul.
Se acoperă parţial cu un capac, apoi se fierbe constant 10 minute sau până când caisele sunt moi şi scăldate în sirop (timpul exact depinde de cât de coapte sunt caisele, dar lasă-le cel puţin 5 minute, altfel vor deveni maro în congelator.)
Se scot cu o lingură opt jumătăţi de caise şi se lasă deoparte. Se face un piure din restul de caise laolaltă cu siropul, cu ajutorul unui blender. Se lasă la răcit.
Se aşază gălbenuşurile, amaretto şi restul de zahăr într-un bol termorezistent şi se aşază peste o cratiţă în care fierbe apa constant (fundul bolului nu trebuie să atingă apa). Se bate totul cu un tel electric până când se deschide la culoare şi se obţine o consistenţă omogenă şi suficient de groasă încât, dacă ridici telul, curge de pe el o bandă lată de compoziţie.
În alt bol se bate mascarponele cu piureul de caise până când se obţine o consistenţă omogenă. Se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri.
Se toarnă 1/3 din amestec în forma de cozonac tapetată cu folie alimentară, se presară deasupra ½ din cantitatea de biscuiţi, apoi se toarnă restul de compoziţie deasupra. Se acoperă cu folie alimentară. Se lasă la congelator cel puţin 4 ore.
Pentru servit, se răstoarnă forma de cozonac pe un platou şi se ridică (se scufundă forma în apă fierbinte dacă nu iese îngheţata). Se scoate folia alimentară, se taie în felii şi se serveşte.
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto
Pofta buna!