Semifreddo cu ciocolată şi nuga
PrinteazaO reteta delicioasa de semifredo cu ciocolata si nuga din: galbenusuri, smantana dulce, zahar, nuga, ciocolata menaj si alune de padure.
- 4 galbenusuri
- 500 ml smantana dulce
- 60 g zahar
- 100 g nuga
- 80 g ciocolata menaj
- 30 g alune de padure
Mod de preparare:
Bate foarte bine, cu un tel mic, gălbenuşurile cu zahărul. Separat, bate smântână şi încorporeaz-o în gălbenuşurile bătute, amestecând uşor până la obţinerea unei creme omogene.
Taie nuga în felii subţiri şi ciocolata bucăţi mai mari, apoi adaugă-le în compoziţia cu gălbenuşuri.
Imprăştie pe fundul unei forme dreptunghiulare alunele prăjite şi tocate, toarnă compoziţia şi pune-o în congelator cel puţin 4 ore înainte de a o servi.
Scoate preparatul din formă, taie-l bucăţi dreptunghiulare şi, dacă doreşti, serveşte cu un sos preparat din ciocolată topită la bain-marie, diluată cu lapte şi smântână bătută foarte puţin.
Semifreddo cu ciocolată şi nuga
Pofta buna!