Semifreddo cu ciocolată şi nuga

Printeaza

O reteta delicioasa de semifredo cu ciocolata si nuga din: galbenusuri, smantana dulce, zahar, nuga, ciocolata menaj si alune de padure.

Ingrediente:Semifreddo cu ciocolată şi nuga

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml smantana dulce
  • 60 g zahar
  • 100 g nuga
  • 80 g ciocolata menaj
  • 30 g alune de padure

 

Mod de preparare:

Bate foarte bine, cu un tel mic, gălbenuşurile cu zahărul. Separat, bate smântână şi încorporeaz-o în gălbenuşurile bătute, amestecând uşor până la obţinerea unei creme omogene.

Taie nuga în felii subţiri şi ciocolata bucăţi mai mari, apoi adaugă-le în compoziţia cu gălbenuşuri.

Imprăştie pe fundul unei forme dreptunghiulare alunele prăjite şi tocate, toarnă compoziţia şi pune-o în congelator cel puţin 4 ore înainte de a o servi.

Scoate preparatul din formă, taie-l bucăţi dreptunghiulare şi, dacă doreşti, serveşte cu un sos preparat din ciocolată topită la bain-marie, diluată cu lapte şi smântână bătută foarte puţin.

Semifreddo cu ciocolată şi nuga

Semifreddo cu ciocolată şi nuga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.