Semifreddo cu cirese si piersici
PrinteazaSemifreddo cu cirese si piersici din: oua, zahar, mascarpone, lamaie, frisca, cirese, piersici.
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 400 g mascarpone
- 2 albuşuri
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
- 250 ml frişcă
- 350 g cireşe fără sâmburi şi pasate
- 5 piersici, curăţate de coajă, 2 pasate şi 2 tăiate mărunt
Mod de preparare:
Tapetează cu folie o tavă de chec.
Bate gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron pus deasupra unei oale cu apă fierbinte, până obţii o compoziţie cremoasă.
la castronul de pe baia de aburi şi amestecă în continuare, până se răceşte. Treptat, încorporează mascarpone.
Mixează frişca până se întăreşte şi încorporeaz-o în compoziţia de mascarpone. Mixează albuşurile cu zeama de lămâie până se întăresc, apoi încorporează-le şi pe ele.
In 1/3 din compoziţia finală amestecă piureul de cireşe (păstrând 3 linguri). Amestecă piureul de piersici în compoziţia rămasă (păstrează o parte din el), apoi adaugă bucăţelele de piersici.
Pune cele 3 linguri de piure de cireşe păstrat în tavă. Toarnă compoziţia de cireşe, împingând-o spre margini şi lăsând o gaură în centru, de-a lungul tăvii. Pune cu lingura compoziţia de piersici în tavă şi nivelează. Stropeşte cu piureul de piersici rămas.
Acoperă cu folie şi lasă la congelator cel puţin 4 ore. Pentru a servi, scoate îngheţata din tavă, îndepărtează folia şi tai-o în felii. Serveşte cu vafe de îngheţată.
Pofta buna!