Semifreddo cu iaurt şi mango
PrinteazaO reteta de semifredo cu iaurt si mango din: mango, zahar, lapte integral, iaurt integral, smantana dulce, galbenusuri, baton de vanilie, miere, anason stelat, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie si anason stelat.
pentru semifreddo:
- 200 g mango (pulpă)
- 120 g zahăr
- 100 ml lapte integral
- 100 ml iaurt integral
- 100 ml smântână dulce
- 4 gălbenuşuri
- 1/2 baton de vanilie
pentru sos:
- 100 g miere 10 g anason stelat
- 1 baton de scorţişoară
- 2 cuişoare
- 1/2 lămâie (zeama)
pentru decor:
- feliuţe de mango scorţişoară
- anason stelat
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile cu zahăr într-un castron. Crestează batonul de vanilie şi scoate miezul cu o linguriţă. Separat, încălzeşte laptele într-o cratiţă, împreună cu vanilia. Toarnă treptat câte puţin lapte cald peste ouă, amestecând continuu. Toarnă crema într-o crăticioară şi fierbe-o, fară să dea în clocot, până când se ţine pe dosul unei linguri de lemn. Strecoar-o printr-o sită cu ochiuri medii şi las-o să se răcească.
Incorporează apoi iaurtul, adaugă pulpa de mango pasată în blender şi smântână bătută. Toarnă compoziţia obţinută într-o formă, pune-o în congelator şi las-o cel puţin 2 ore ca să îngheţe bine.
Incălzeşte într-o tigaie mierea împreună cu mirodeniile şi zeama de lămâie, apoi las-o să se răcească la temperatura camerei.
Scoate preparatul din congelator, taie-l felii şi serveşte-1 acoperit cu sos de miere şi decorat cu feliuţe de mango, bucăţele de scortisoară si anason stelat.
Semifreddo cu iaurt şi mango
Pofta buna!