Semilune cu nucă

Printeaza

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă

Ingrediente:

  • două ouă
  • 250 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 50 g alune
  • 50 g miezuri de nucă
  • o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lingură de esenţă de migdale
  • zahăr pudră
  • sare
  • unt de alune

Preparare:

Untul se pune într-un vas mare împreună cu zahărul tos, sarea şi zahărul vanilinat. Se adaugă ouăle, esenţa de migdale şi se mixează până când rezultă o cremă pufoasă.

Alunele şi miezurile de nucă se sfărâmă sau se dau prin maşina de tocat. Se pun peste cremă, se amestecă şi se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Aluatul se împarte în mai multe bucăţi, cărora li se dă formă de fitil. Se taie în bucăţi egale, li se dă forma de semilune şi se crestează din loc în loc cu un cuţit.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu timp de 10-15 minute.

Se scot din tavă, se trec prin zahărul pudră cernut şi se aşază pe un grătar să se răcească.

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.