Semiluni aromate cu nuci
PrinteazaSemiluni aromate cu nuci din: oua, zahar, nuci, faina, ulei, zahar vanilat, esenta de rom, praf de copt, zahar pudra.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 300 g nuci măcinate
- 100 g făină
- 1 lingură ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 sticluţă esenţă de rom
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând şi treptat făină, uleiul, nucile, praful de copt, zahărul vanilat şi romul.
Trebuie să-ţi iasă o compoziţie ca de chec pe care o torni într-o tavă de aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Coci prăjitura la foc potrivit până se rumeneşte şi i se dezlipesc marginile de pe tavă. După ce s-a copt şi s-a răcit, tai prăjitura semiluni cu un pahar, apoi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!