Sendvis cu ardei gras si sos
PrinteazaSendvis cu ardei gras si sos din: ardei grasi, paine, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, menta, patrunjel verde, marar verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei grasi portocalii
- felii de paine
pentru sos:
- 3 linguri ulei de masline
- zeama unei lamai stoarse
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura menta tocata
- 1 crenguta de patrunjel verde
- 1 crenguta marar verde
- sare si piper (macinat), dupa gust
Mod de preparare:
Coci ardeii, pe grătar sau într-o tavă în cuptor, îi aşezi într-un castron, presari sare peste ei, îi acoperi cu capac şi îi laşi astfel 15 minute, după care îi cureţi de pieliţe, cotoare şi seminţe.
Tai ardeii fâşii şi îi aşezi într-un castron larg.
Separat, amesteci, într-un bol, uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, ierburile aromate, sare şi piper, după gust.
Amesteci bine şi torni sosul obţinut peste ardeii copţi.
Amesteci uşor, să nu se rupă fâşiile de ardei, şi laşi vasul la frigider timp de 10-15 minute pentru a se aromatiza ardeii.
Rumeneşti feliile de pâine, aşezi deasupra fâşiile de ardei marinat şi serveşti imediat.
Sendvişurile pot fi îmbogăţite cu câte o felie subţire de caşcaval şi o foaie de ceapă.
Sendvis cu ardei gras si sos
Pofta buna!