Sendvis de foie gras si mere

Printeaza

Sendvis de foie gras si mere din: foie gras de rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 600 g foie gras de rata crud
  • 4 mere
  • 2 ridichi negre
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingura de faina
  • ulei pentru prajit
  • 50 g unt
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati ridichile negre. Radeti una pe razatoarea fina si taiati-o pe cealalta in felii foarte subtiri. Puneti-le deoparte.

Curatati merele, curatati-le de cotor cu ajurotul cutitului special si taiati-le rondele de 1 cm. grosime.

Incalziti untul intr-o tigaie si prajiti merele pana ce se inmoaie si se caramelizeaza usor. Sarati si piperati.

Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca si puneti la prajit ridichea rasa. Dupa ce s-a rumenit, scurgeti-o, sarati si piperati.

Intr-o altă tigaie adâncă turnaţi mierea şi o lingură de apă. Când fierbe, puneţi ridichea rondele şi confiaţi-o (cca 10 min).

Tăiaţi ficatul în felii egale şi daţi-le uşor prin făină. Puneţi-le într-o tigaie nea­derentă încinsă, lăsându-le câte 2 min pe fiecare parte.

Săraţi, piperaţi şi scurgeţi. Luaţi 4 farfurii şi supra- puneţi, în fiecare, rondelele de măr, de ridiche şi feliile de foie gras.

Terminaţi cu o grămăjoară de ridiche rasă şi fixaţi totul cu scobitori. Ficatul va lăsa puţină grăsime.

Diluaţi-o cu oţetul balsamic şi serviţi imediat.

 

Sendvis de foie gras si mere

Sendvis de foie gras si mere

Pofta buna!

 

 

 

Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe

Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe din: foie gras, sare, piper, trufe negre, ulei, zahar brun. În lumea culinară, foie gras-ul ocupă un loc de cinste, fiind apreciat pentru textura sa fină și gustul delicat. Acest preparat sofisticat, combinat cu un sos de trufe aromat și chutney de fructe, reprezintă o […]

Foie Gras – Rețeta tradițională

Foie Gras – Rețeta tradițională din: ficat de gasca sau de rata, sare, piper, cognac, zahar, apa. Foie gras este un preparat culinar cu origini îndepărtate în Franța, fiind celebrat pentru gustul său bogat și textura delicată. Termenul “foie gras” se traduce literal ca “ficat gras” în limba franceză, și preparatul se bazează pe ficatul […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.