Sendvis fructat
PrinteazaO reteta de sendvis fructat din: biscuiti, zmeura, smantana, zahar, lapte, galbenusuri, gelatina si zeama de lamaie.
- 1 pachet de biscuiti simpli sau cu migdale
- 500 g zmeura
- 600 ml smantana dulce
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 1 pliculet cu gelatina
- 1 lingura cu zeama de lamaie
Mod de preparare:
Amestecă zmeura şi 100 g de zahăr la foc mic, până ce se topeşte. Strecoară şi adaugă zeama de lămâie şi lasă la răcit.
Intre timp, fierbe la bain-marie laptele cu 100 ml de smântână dulce. Adaugă gălbenuşurile frecate cu restul de zahăr. Amestecă până ce obţii o cremă fină.
Pune gelatina înmuiată în apă rece şi încorporează restul de smântână bătută şi pulpa de zmeură. Lasă la rece o oră.
Pregăteşte sendvişurile dulci înainte de servire, între doi biscuiţi, pune căte o lingură din crema de zmeură.
Sendvis fructat
Pofta buna!