Sepie cu ceapa
PrinteazaSepie cu ceapa din: sepii, ulei, ceapa, dafin, sare, piper, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, lamaie.
- 500 g sepii medii
- 200 ml ulei de măsline
- 750 g ceapă
- 2 frunze de dafin proaspete
- sare
- piper
- 2 câtei de usturoi
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- câteva felii de lămâie
Mod de preparare:
Sepiile se curăţă bine, se spală, se scurg şi se taie bucăţi, apoi se prăjesc în ulei încins. Se adaugă ceapa curăţată şi tăiată cubulete.
Se asezonează cu dafin, cu sare şi cu piper, apoi se adaugă usturoiul curăţat şî zdrobit. Se clocoteşte totul minim o oră (cu capac).
Sepiile se sărează, se piperează şi se picură pe deasupra zeamă de lămâie şi pătrunjel. Se ornează cu felii de lămâie şi se servesc.
Sepie cu ceapa
Pofta buna!