Sepie cu sos de rosii si vin alb
PrinteazaSepie cu sos de rosii si vin alb din: ventuze de caracatiţă gata fierte fără înveliş de cocă, ulei de măsline, usturoi, ceapă, vin alb, rosii, rosii din cutie, busuioc, sare, piper negru, piper de Cayenne, praf de ardei, zahăr.
Ingrediente:
- 300 g ventuze de caracatiţă gata fierte fără înveliş de cocă
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 1/8 l vin alb
- 2 roşii
- 400 g roşii din cutie
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- sare
- piper negru
- câte 1 praf piper de Cayenne, praf de ardei şi zahăr
Mod de preparare:
Ventuzele de sepie se spală sub jet de apă şi se usucă cu şervetul. Ventuzele se prăjesc în ulei. Căţeii de usturoi şi ceapa se toacă fin, se amestecă, se prăjesc puţin în ulei şi se sting cu vin alb.
Se curăţă de pieliţe roşiile proaspete, se taie cubuleţe şi se amestecă cu roşiile din cutie se presară, cu busuiocul şi cu pasta de roşii.
Se condimentează puternic şi se lasă să fiarbă-înăbuşit la foc potrivit până când ventuzele devin moi.
Sepie cu sos de rosii si vin alb
Pofta buna!